29 september på Stockholm Stadion

Bissen Brainwalk Stockholm

För första gången anordnas Bissen Brainwalk i Stockholm med en härlig familjedag på Stadion och promenad i Lill-Jansskogen. Vi samlar in pengar för att stötta forskningen kring hjärnans alla sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar och bidra till bättre hälsa. Vår målbild med Bissen Brainwalk är även att tillsammans sprida glädje och kunskap. 

Den 29 september träffas vi på Stockholm Stadion, där är dagen full av olika aktiviteter. Alla åldrar är välkomna, från de minsta till seniorer. Det blir uppträdanden, lotteri och många företag som ställer ut. Promenaden startar klockan 13 och du kan välja mellan att gå 2,5 eller 5 kilometer i
Lill-Jansskogen alternativt gå ett varv inne på Stockholm Stadion.

En startplats kostar 50 kr per person och betalas på plats, kontant eller swish. En familj går för 100 kronor. Alla pengar går direkt till Bissen Brainwalks Insamlingsfond. Det kommer att vara ett lotteri på ditt startplatsnummer, där alla har chansen att vinna fina vinster. Missa inte detta!

Du kan anmäla dig till promenaden via Facebook, använd länken nedan.
Bissen Brainwalk Stockholm

Bissen Brainwalk Story

Mathias Bissen LArsson

Jag heter Mathias Larsson. Jag är SM-vinnare i bandy. Jag är pappa till två underbara tjejer. Jag är överlevare av stroke. Läs mer om min story på länken nedan.

Bissen Brainwalk Story

Insamlingsfonden

Sedan starten har Bissen Brainwalk samlat in miljoner till hjärnforskningen och 2014 blev Bissen Brainwalk betrott med ett eget 90-konto. Insamlingsfonden delar varje år ut pengar till hjärnforskningen och är med och bidrar till att sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar kopplade till hjärnan kan botas, lindras eller i bästa fall förebyggas! Alla insamlade pengar går naturligtvis helt oavkortat till Insamlingsfonden Bissen Brainwalk. Ta kampen med oss!

Mer info om Insamlingsfonden

Sponsorer och samarbetspartners

Många företag vill vara med och göra Bissen Brainwalk i Stockholm till en riktig familjefest för alla åldrar! Nedan ser du vilka företag som är med och sponsrar arrangemanget på olika sätt. 

Activage logga Silversponsor

Activage Center är personliga och småskaliga träningsanläggningar helt utvecklade för aktiva och sociala seniorer som vill må bra livet igenom. De fokuserar på social gemenskap och funktionell träning med inslag av styrka, rörlighet och stabilitet som skapar välmående i din vardag.

Activage

Bröd och salt logga

Hos hantverksbageriet Bröd&Salt kan du avnjuta rustika matbröd, pizza och bullar direkt från stenugn, traditionellt bakade med kärlek och omtanke. Bröd&Salt kommer dela ut bullar i samband med promenaden.

Bröd&Salt

Camp Scandinavia loggaGuldsponsor

Camp Scandinavia är ett av Nordens ledande företag inom produkter för ortopedisk rehabilitering. Genom produktutveckling och teknisk kompetens vill vi förse den nordiska marknaden med de bästa möjliga produkterna och servicen för våra kunder/användare. Vårt motto är: ”Support for better life".

Camp Scandinavia

Neurocampus logga

Neurocampus vid Sophiahemmet erbjuder specialiserad fysioterapi/rehabilitering för dig med neurologiska och/eller ortopediska besvär. Syftet är att förbättra, återvinna eller bibehålla bästa möjliga funktion i vardagen. Alla som arbetar på Neurocampus är specialister inom neurologi eller ortopedi med lång erfarenhet.

Neurocampus

Neurology Clinic logga

Neurology Clinic vid Sophiahemmet är en specialiserad mottagning som erbjuder en fullständig neurologisk öppenvårdsverksamhet för utredning, diagnostik och uppföljning av neurologiska symptom/sjukdomstillstånd. Vårt kompletta kliniskt neurofysiologiska laboratorium är ackrediterat enligt ISO 17025 av Swedac.

Neurology Clinic

Seat StockholmSilver sponsor

SEAT STOCKHOLM är glada och stolta över att vara Stockholms, och Sveriges största auktoriserade återförsäljare av SEAT. Vi har bilhallar och verkstäder på tre ställen i Stockholmsområdet som alla är toppmoderna fullserviceanläggningar.

Seat Stockholm

Sparbankenvm logga  Guldsponsor

Sparbanken Västra Mälardalen är en äkta Sparbank med kontor i Köping, Arboga, Kungsör och Kolsva. Banken har inga aktieägare, utan delar istället med sig av sin vinst till projekt, föreningar och idéer som gör Västra Mälardalen ännu bättre.

Sparbanken Västra Mälardalen

Springtime  Bronssponsor

Springtime arrangerar tränings- och löparresor utöver de vanliga. Du får en aktiv semester med ett fullspäckat program och ledare i världsklass! På resorna får du uppleva en härlig gemenskap, bli inspirerad och peppad. Alla är välkomna på Springtimes resor som anpassas till alla nivåer.

Springtime

Thelins logga  Guldsponsor

Thelins konditori grundades i början av 1900-talet och har sedan dess alltid haft en strävan att tillhandahålla högsta kvalitet på produkter och bemötande. Den första butiken öppnades på Sankt Eriksgatan, Kungsholmen, och idag består Thelins av 17 butiker och ett stenugnsbageri där allt framställs från grunden.

Thelins

Tilva logga  Bronssponsor

Stålsmycken i egen design, personligt och unikt. Kirurgiskt stål är väldigt allergivänligt och kan bäras av alla. Har designat det särskilda Bissen Brainwalk-smycket! 

Tilva

Veteranpoolen logga   Guldsponsor

Veteranpoolen Stockholm City & Lidingö bemannar ditt företag med erfarna konsulter inom många områden och hjälper dig som privatkund med hem, hantverk, trädgård och omsorg! Våra veteraner är trygga, erfarna och flexibla pensionärer som hjälper göra din, eller ditt företags tillvaro lite enklare.

Veteranpoolen

Wellme logga

Östermalms Saluhalls egna Hälsokälla WELLME är med och bjuder på smakprov och fina luncherbjudanden med Healthy Smoothies och Wholegrain Wraps. Loves Organic Local Functional Foods! Följ Wellme på Instagram @wellmehf

Wellme

Information om AKUT-testet

Lär dig symtomen på Stroke. AKUT-testet är en enkel metod som du kan använda för att undersöka om en person har drabbats av stroke. Bokstäverna i ordet AKUT står för det här:

  • A - Ansikte - vilket syftar på att du ska be personen le och visa tänderna. Om mungipan hänger ska du ringa nödnumret 112.
  • K - Kroppsdel - som syftar på att du ska be personen lyfta armarna och hålla kvar i 10 sekunder. Om en arm faller ska du ringa 112.
  • U - Uttal - syftar på att du ska be personen säga en enkel mening, till exempel ”Solen skiner idag”. Om personen sluddrar eller inte hittar rätt ord ska du ringa 112.
  • T - Tid - anger att ju fortare personen får behandling desto mindre blir skadorna.

AKUT testet