Analys av foten

Analys

Fotens leder och mjukdelar utsätts för hög belastning vid ett neutralt steg, men belastningen ökar vid felställningar. Detta kan leda till smärtor i fot, underben, knä och till och med högre upp i kroppen. I värsta fall kan det omöjliggöra löpning för individen i fråga. Dessa felställningar kan många gånger korrigeras med hjälp av korrekta fotbäddar (fotinlägg). Det är viktigt med en noggrann analys av foten innan beslut om fotbäddar eller annan åtgärd tas. 

På Camp Pro Sophiahemmet (fd Anatomic) använder vi oss av ett spegelpodie för analys av foten i belastning. Därefter får kunden gå/jogga på ett rullband där vi utför en videoanalys. Videoanalysen registrerar fotens biomekaniska rörelse. Uppgifter som pro-supinationsvikel ligger sedan som underlag vid tillverkning av fotbäddar (fotinlägg).

Vill du boka tid på Camp Pro Sophiahemmet ringer du 08-20 00 77.

Fotavtryck_Camppro

Hornstull

På Camp Pro Hornstull erbjuder vi analyserna nedan. Scrolla ner för information och bokning. 

Fotanalys

Detta är vår grundläggande analys av din fot, ditt steg och din stegisättning. Denna analys rekommenderas för dig som inte har några problem med skador men som vill vara säker på att du använder rätt utrustning. 

Analysen görs av våra butiksanställda och efter genomförd analys får du en sammanfattande rapport för vidare rekommendationer av medicinskt utbildad personal.

Tid: ca 10 minuter – behöver ej bokas

Kostnad: 195 kr 
(kostnaden dras av vid köp av skor)

 

Gång- och löpanalys

Denna analys är för dig som vill få en fördjupad bild av ditt individuella rörelsemönster. För dig som vill komma igång eller för dig som är aktiv och vill få reda på vad som går att förbättra. Kanske söker du orsaker till varför du upplever smärta eller andra besvär när du går eller springer. Analysen utförs alltid av medicinskt utbildad personal och efter genomförd analys får du en omfattande rapport.

Tid: ca 60 minuter – måste förbokas.

Kostnad: 999 kr 

Boka tid