Individuellt anpassade ortopediska fotbäddar

Fotbäddar

Vi på Camp Pro tillverkar individuellt anpassade ortopediska fotbäddar vid vår enhet på Sophiahemmet. Vi genomför alltid en noggrann analys av foten innan. Då har vi avancerad teknisk utrustning till hjälp. Vi har egen ortopedteknisk verkstad och tillverkningen sker på plats. Efter ca 1-2 veckor kan du hämta dina fotbäddar och då utförs en ordentlig utprovning så att fotbädden ska fungera optimalt för just dig.

Ortopediska fotbäddar

Fotens leder och mjukdelar utsätts för enorma belastningar vid neutralsteg, men belastningen ökar dramatiskt vid felställningar. Detta kan leda till smärtor i fot, underben, knä och till och med högre upp i kroppen. Dessa fotfelsställningar kan många gånger korrigeras med hjälp av korrekta fotbäddar.

Vi börjar med en undersökning av foten, sen använder vi oss av ett spegelpodie för analys av foten i belastning. Därefter får kunden gå/jogga på ett rullband där vi utför en videoanalys. Videoanalysen som registrerar fotens biomekaniska rörelse spelas upp för dig och vi går igenom resultatet. Uppgifter som pro-supinationsvinkel ligger sedan som underlag vid tillverkning av individuella anpassade ortopediska fotbäddar.

Det tar ca 1 vecka att tillverka fotbäddarna. Vid återbesök levereras fotbäddarna, då görs utprovning och finslipning för att få optimal passform. Boka tid på Sophiahemmet, ring 08 – 20 00 77.