Skönt för dina fötter!

Brett sortiment på Kungsgatan

Sandaler

I vårt stora sortiment av sandaler finns det säkert något för dig. Vi har många olika modeller som är bra uppbyggda och det finns även sandaler anpassade för dig med egna fotbäddar. Vi representerar Embla, Klaveness, Batz, Scholl, Birkenstock och även andra mindre leverantörer.

 

        Embla_Camppro    Batz_Camppro     

Birkenstock_camppro

 

Klaveness_Camppro      Scholl_Camppro

brun och cerise Birkenstock Camppro

Fotbädden gör Birkenstocks produkter unika

Den har en anatomisk uppbyggnad som ger fotens alla håligheter stöd och kroppen får rätt avlastning. Fotbädden är tillverkad av ren naturkork och slitsulan av EVA (etylvinylacetat) som är slitstark, lätt och flexibel.

Samtliga sandaler och skor tillverkas i egna fabriker i Tyskland. Den årliga tillverkningen ligger på 12,5 miljoner par och varje dag lämnar 80 000 par sandaler och skor fabrikerna som sedan skeppas ut i världen. Idag är Birkenstock ett av Europas största skoföretag och ägs av bröderna Stephan, Alex och Christian Birkenstock.

Den grundläggande filosofin bakom varje Birkenstock generation är att använda naturen som vår guide för att främja och bevara fotens naturliga roll. Från det att vi tar korken från träden, till limmet vi använder så är det i vårt största intresse att vara så ödmjuk mot naturen som möjligt.

 

  Ta väl hand om dina Birkenstock-sandaler

  Så här får du dina sandaler att leva länge.

  • Undvik att ställa dem för varmt eller i direkt solljus
  • Undvik sand & saltvatten
  • Använd inte kemikalier, utan rengör dem istället med en fuktig trasa
  • Ovandel i läder mår bra av att smörjas med fett och ovandel i nubuck kan med fördel impregneras för ökad livslängd.