Ny medarbetare i Skåne

Vi hälsar Lisa Skogh varmt välkommen till Camp Pro Skåne! Lisa har arbetat som Ortopedskotekniker sedan 2000 och har stor erfarenhet inom konfektionsskor och ortopediska skor. Dessförinnan hade hon ett eget skomakeri.

Här kommer tips från Lisa på vad du bör tänka på när du köper skor samt hur du tar bra hand om skorna:

  • Utgå från din fots form. Rita av din fots avtryck och ta med denna mall när du ska köpa skor så att de inte blir för smala eller för korta. Alternativt, om det finns, ta ut den lösa sulan i skorna och sätt din fot på för att kontrollera bredden och längden. Skorna ska vara 10-12 mm längre än dina fötter så att du kan vicka på tårna och inte slå i dem och få tryck/skavsår på tårna.
  • Vid vilket tillfälle ska du ha skorna? Ska du exempelvis promenera i stan där det är hårt underlag välj en sko med bra svikt för att minska för hårda stötar som leder genom kroppen och kan ge smärta i fötter, knä, höfter, rygg och axlar.
  • Välj helst en sko med stabil bakkappa och se till att den är vridstyv för bra stadga samt har en bra svikt i sulan för bra stötdämpning. Kontrollera dina skor vid varje säsong så de är hela och inte snedslitna.
  • Variera gärna mellan olika skor varje dag så skorna får möjlighet att luftas. Putsa/spreja skorna med skokräm/impregnering och tänk på att skor är en färskvara.