Styrka genom samverkan

Att samverka med olika specialister är viktigt för att vi ska kunna erbjuda våra patienter bästa möjliga vård. Därför jobbar vi tätt ihop med ett stort antal samarbetspartners på samtliga orter där vi idag har ortopedtekniska kliniker.

Ett exempel är att vi tillsammans med Neurocampus har utvecklat en Polyneuropatiskola. Polyneuropatiskolan är en verksamhet, i samarbete med Neurocampus och Neurology clinic vägg i vägg med oss i Lill-Janshuset. För att delta i skolan krävs det att man av sin doktor har fått diagnosen Polyneuropati, med påverkan på gång och/eller balansförmågan, att man lider av smärta, eller känselbortfall. På skolan ges man möjlighet att träna sin balans samt få information kring diagnosen och vad man kan göra själv eller med olika hjälpmedel.

Är du intresserad av Polyneuropatiskolan, vänligen gå in på Neurocampus hemsida eller kontakta dem via 1177.

Vi samverkar även med fysioterapeuter och läkare på spasticitetsmottagningar, dels på Neurology Clinic och dels på tonusmottagningen på Rehabiliteringsmedicin på Danderyds sjukhus

På Furuhöjdens hälsa- och rehabcenter, samt på Neurocampus samverkar vi även med specialistfysioterapeuter med verksamheternas CI-terapi.