Fotriktiga ortopediska skor

Fotriktiga ortopediska skor är avgörande för att främja hälsan i dina fötter. Dessa skor är individuellt utformade för att ge stöd där det behövs mest, korrigera felställningar och minska smärta. De är idealiska för personer som lider av fotrelaterade åkommor eller som behöver extra stöd för att bibehålla en sund fotställning.

I våra butiker hittar du ortopediska skor av högsta kvalitet och funktion. Vi har ett brett sortiment för att tillgodose varierande behov samt alla sorters fötter, aktiviteter och miljöer. Hos oss hittar du skor från flera väletablerade ortopediska märken och vår kunniga butikspersonal hjälper dig att prova ut de skoinlägg och skor som du behöver.

Om du har fått en remiss på ortopedtekniska skor så måste du boka tid för utprovning med en ortopedskotekniker.

Ditt kompletta val för ortopedteknik

Vi på Camp Pro erbjuder en helhetstjänst för ortopediska skor där du kan få hjälp oavsett finansieringskälla – via offentlig vården, privat sjukförsäkring eller om du betalar själv. Vi anpassar skor och inlägg efter dina individuella behov, med tydliga riktlinjer för kostnadsersättning baserat på regionala direktiv.

Genom att erbjuda utprovning och produktion på samma plats säkerställer vi en smidig process och personligt anpassade lösningar för dig som patient. Hos oss arbetar ortopedingenjörer handläggare och ortopedtekniker i nära samarbete för att skapa individanpassade fotinlägg, proteser och ortoser, och de ser samtidigt till att du inte hamnar mellan stolarna i din behandling.

Vad är speciellt med ortopediska skor?

Ortopediska skor skiljer sig från vanliga skor genom sin speciella design och funktion. De erbjuder förbättrad stötdämpning, stöd för fotvalvet och en stabil konstruktion som hjälper till att fördela trycket jämnt över foten. De är utformade för att korrigera felställningar i fötterna, vilket kan förbättra gångstilen och minska belastning på leder och muskler. Dessa skor är ofta tillverkade med extra djup eller bredd för att rymma ortopediska inlägg och fot, och har justerbara remmar eller snörning för att säkerställa en perfekt passform.

Våra butiker erbjuder ett brett sortiment av fotriktiga skor som kombinerar komfort med stil.  Sortiment täcker alla tillfällen och årstider och är anpassat för hela familjen, inklusive skor för dam, herr och barn.

Tips vid köp av bra skor för fötterna

När du köper skor för fotens hälsa, bör du leta efter skor med följande egenskaper:

  • Stöd för fotvalvet: Skor bör ge ordentligt stöd för att minska trycket på fotvalvet.
  • Stötdämpning: Bra stötdämpning minskar belastningen på fötter, knän och höfter.
  • Rätt passform: Se till att skorna har rätt längd och bredd för din fot. Skon måste tillåta att foten vidgas 0,5–1 cm under belastning, både på längden och bredden.
  • Kvalitetsmaterial: Hållbara material som andas bidrar till komfort och fotens hälsa.
  • Stabil klack: En stabil och välformad klack hjälper till att bibehålla rätt fotställning. Bakkappan bör vara stadig.
  • Styvhet och böjbarhet: En sko ska vara stabil och vridstyv. Detta för att foten inte ska överansträngas. Sulan ska böjas rätt och inte mitt under hålfoten.
  • Kan du ta ut innersulan? Se till att du kan få plats med eventuell fotbädd/inlägg.

Ortopediska skor för olika fotproblem

Ortopediska skor är utformade för att lindra och förebygga en rad olika fotproblem. Det inkluderar åkommor som hallux valgus, plantar fasciit (hälsporre), hammartå och andra vanliga fotrelaterade besvär. Varje skomodell är utformad för att möta specifika behov, ge avlastning och förbättra gångstilen.

Våra ortopediska skor kan hjälpa dig med bland annat följande diagnoser/skador:

FAQ ortopediska skor

Kan vem som helst använda ortopediska skor?

Ja, även de utan specifika fotproblem kan dra nytta av den extra komfort och stöd som dessa skor erbjuder.

Hur skiljer sig ortopediska skor från vanliga skor?

Ortopediska skor är specialdesignade för att ge extra stöd, stabilitet och komfort. De kan ha särskilda egenskaper som djupare tåbox, stöd för fotvalvet, bredd över framfoten och material som anpassar sig efter fotens form.

Kan ortopediska skor hjälpa till med specifika fotproblem som hälsporre eller hallux valgus?

Ja, ortopediska skor är ofta utformade för att ge avlastning och stöd för specifika fotproblem som hälsporre och hallux valgus, genom att korrigera felställningar och minska belastningen på problemområden.

Är det möjligt att bära ortopediska skor med egna ortopediska inlägg?

Ja, många ortopediska skor är designade för att vara kompatibla med anpassade inlägg. De har ofta löstagbara innersulor för att skapa utrymme för individuellt anpassade inlägg.

Hur ofta bör jag ersätta mina ortopediska skor?

Det beror på användning och slitage, men generellt rekommenderas en utvärdering var 6–12 månad.