Individuellt anpassade ortopediska fotbäddar

Fotbäddar

Inom ortopedtekniken ser vi på Camp Pro möjligheten att individuellt anpassa både fotbäddar och skor till alla former av fötter. Med individuellt anpassade fotbäddar fokuserar vi på att korrigera, stabilisera och avlasta fotens strukturer utifrån rådande förutsättningar. Det handlar oftast om att behandla en mer komplex problematik samtidigt som vi vill se till att det känns bekvämt för foten. På vår enhet L2 vid Sophiahemmet hjälper vi privat- och försäkringskunder. 

Fotbäddar_Individuella

Ortopediska fotbäddar

Fotens leder och mjukdelar utsätts för enorma belastningar vid ett neutralt steg och då foten har en felställning ökar belastningen drastiskt. Detta kan leda till smärtor i fötter, underben, knän och till och med högre upp i kroppen. Dessa felställningar kan många gånger korrigeras med hjälp av korrekta fotbäddar.

Vi börjar med en undersökning av foten, sedan använder vi oss av ett spegelpodie för analys av foten i belastning. Därefter får kunden gå/jogga på ett rullband där vi utför en videoanalys. Videoanalysen som registrerar fotens biomekaniska rörelse spelas upp för dig och vi går igenom resultatet. Uppgifter som pro-supinationsvinkel ligger sedan som underlag vid tillverkning av individuella anpassade ortopediska fotbäddar.

Det tar ca 1 vecka att tillverka fotbäddarna. Vid återbesök levereras fotbäddarna, då görs utprovning och finslipning för att få optimal passform. Boka tid på Sophiahemmet, ring 08 – 20 00 77.