Naprapati

På mottagningen vid Sopiahemmet, Lill-Janshuset i Stockholm kan våra legitimerade naprapater hjälpa dig med allt från diagnos till behandling och rehabilitering av smärta och besvär i hela kroppen.

Vad gör en naprapat?

Naprapaten undersöker, förebygger, diagnostiserar, behandlar, rehabiliterar och förebygger smärttillstånd och nedsatt funktion i alla delar av rörelseorganen. En naprapat utgår alltid från helheten och tar hänsyn till såväl kroppsliga som psykologiska och sociala faktorer som kan bidra till att smärta och andra besvär uppstår.

Våra legitimerade naprapater är experter inom manuell medicin och använder sina händer i de olika behandlingsteknikerna. Manipulation och mobilisering som syftar till att återskapa funktion i leder kombineras med massage, bindvävstekniker och stretching riktade mot kroppens mjukdelar.

Våra naprapater har god kunskap inom flera medicinska områden

Naprapatens expertis inom manuell medicin kombineras med goda kunskaper inom medicinska ämnen som till exempel ortopedi och neurologi. Det gör att en naprapat tar ett primärt diagnosansvar och kan avgöra om patienten skall behandlas med naprapati eller kanske skickas vidare till läkare för vidare utredning.

naprapati & fysiotrapi hos legitimerade naprapater och sjukgymnaster. Boka en naprapat nu

Vad kostar ett besök hos en Naprapat?

Behandling och pris
Nybesök naprapat 45 min910 kr
Återbesök naprapat 45 min910 kr
Återbesök naprapat 30 min740 kr

Du har också möjlighet att köpa klippkort till rabatterade priser:

  • 5 ggr 30 min, 2930 kr (ord. pris 3450 kr)
  • 5 ggr 45 min, 3570 kr (ord. pris 4200 kr)
  • 10 ggr 30 min, 5520 kr (ord. pris 6900 kr)
  • 10 ggr 45 min, 6720 kr (ord. pris 8400 kr)

Vad kan jag förvänta mig en ett besök hos en Naprapat?

När du besöker våra legitimerade naprapater hos Camp Pro möts du av en välutrustad klinik för privatpersoner och för dig med privat sjukvårdsförsäkring.

Vår klinik har avtal med de flesta försäkringsbolag och tjänster som täcks av friskvårdsbidraget erbjuds. Kliniken har ett nära samarbete mellan professionsgränserna för att du ska få den bästa hjälpen för just ditt besvär och dina individuella behov. Det innebär att våra naprapater arbetar i nära samarbete med bland annat ortopedingenjörer och fysioterapeuter för att uppnå ett helhetstänk kring din behandling som är unikt inom vården idag.

Undersökning & Diagnos

Hos våra naprapater i Stockholm får du inledningsvis en professionell bedömning och diagnostisering av dina skador och besvär. Vi utreder orsaken till smärta och finner en lösning som kommer göra att du mår bättre. För att du ska få en så bra behandling som möjligt är det viktigt att våra naprapater får fastställa en diagnos som gör att rätt typ av behandling kan utföras enligt dina förutsättningar.

Behandling

När vi har hittat den underliggande orsaken till ditt problem går vi vidare med den mest lämpliga behandlingsformen. Till stor del ägnas behandlingen åt manipulation eller mobilisering av muskler och leder kombinerat med stretching och massage. Varje besvär är unikt, därför kommer du tillsammans med din naprapat att gå igenom lämpliga behandlingar för att uppnå bästa resultat och för att bli fri från smärta på lång sikt.

Rehabilitering & långsiktig målsättning

En mycket viktig del i behandlingen är att patienten själv blir delaktig i sin rehabilitering och i att förebygga framtida besvär – naprapaten följer därför upp behandlingen med individuella råd om träning och ergonomi.

Vilka skador är vanliga att behandla hos en Naprapat?

Våra naprapater har lång erfarenhet av att behandla en mängd olika skador och besvär. Vanligt är att våra naprapater behandlar smärtor i rygg, leder eller muskler. Du kan vända dig till en naprapat för besvär som ryggskott, smärta eller stelhet i nacke, tennisarmbåge, smärta i axeln eller besvär i höfter och knän. Läs mer om vanliga skador och diagnoser våra legitimerade naprapater i Stockholm är vana att behandla.

Viktig information om Naprapati

  • Friskvårdsbidrag kan nyttjas för prehab. På övriga behandlingar kan inte friskvårdsbidraget nyttjas.
  • Vi samarbetar med friskvårdsportalerna Actiway och ePassi.
  • Vi har även samarbete med flera olika försäkringsbolag. Kontakta försäkringsbolaget där du har din sjukvårdsförsäkring för att bli bokad på en behandling hos oss.

Avbokning / Ombokning

Avbokning sker 24 h före bokad tid annars debiteras fullt pris.
Vid eventuell avbokning kontakta din terapeut på telefonnummer nedan.

  • Jenny Fermelin-Åström, Leg. Naprapat, 072-092 18 50

Om våra legitimerade naprapater

Naprapat är en skyddad yrkestitel och våra naprapater är legitimerade för arbete inom hälso- och sjukvården. Socialstyrelsen utfärdar legitimation efter att naprapaten har fullgjort en naprapatutbildning om minst fyra år samt ett års praktisk tjänstgöring. Endast den som har legitimation, särskilt förordnande eller genomgår föreskriven praktiktjänstgöring, får kalla sig naprapat. Det innebär att du alltid kan vara säker på att du blir mottagen och behandlad av kompetent och kunnig personal när du besöker Camp Pro.

Läs mer om legitimation & Skyddad yrkestitel för naprapat.
Läs mer om legitimation & intyg från socialstyrelsen.