Fotvalvsinlägg (Fotbäddar)

Skor tillverkas för fötter med genomsnittliga former och storlekar. I verkligheten finns det väldigt få sådana fötter. Därför erbjuder vi ortopediska fotvalvsinlägg som gör att skorna passar perfekt och ger rätt stöd och dämpning. Inläggen är mycket slitstarka och håller ofta längre än skorna.

Prefab
Vi har alltid ett brett sortiment av färdigtillverkade fotvalvsinlägg i butiken. Dessa inlägg passar för de flesta typer av fötter och idrotter.

Specialtillverkade
För optimal passform och komfort erbjuder vi även ortopediska fotvalvsinlägg. Vi börjar med att scanna dina fötter i vår Paromed-maskin och får då fram en mycket exakt 3D-modell. Därefter gör vi de justeringar som krävs för att avlasta eventuella tryckpunkter och knölar eller för att komma tillrätta med andra besvär. Sulan tillverkas sedan exakt efter dessa specifikationer. Inläggen kan specialtillverkas för olika aktiviteter.

Tillbehör
Vi har även ett brett sortiment av andra tillbehör som gör din träning effektivare, bekvämare och roligare. Utvalda och anpassade för att du ska slippa skador och smärta.

 

 

 

Camp Pro:s ortopediska fotvalvsinlägg

Vikten av att välja rätt skor för träning och vardagslivet, kan inte nog understrykas. På Camp Pro™ hjälper vi dig välja rätt skor utifrån hur din fot ser ut. Men ibland räcker det inte med bara nya skor, det kan behövas ett ortopediskt fotvalvsinlägg. 

 

Vi börjar med att göra en nulägesanalys, för att säkerställa vad just du behöver och hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt. 

 

Efter analysen är det dags för att se hur du belastar foten i rörelse. Det görs med vår golvtryckplatta som registrerar ditt steg och som visar exakt information om din fots form, din belastning och ditt rörelsemönster.

 

Sedan förflyttar vi oss till vår avancerade laserscanner (Paromed) där dina fötter screenas av på några sekunder. Eftersom scannern mäter tredimensionellt vet vi hur din fot ser ut på millimetern och det gör att vi nu kan göra de korrigeringar som behövs för just din fot.

 

Alla uppgifter lagras i ett avancerat datorprogram med dina fötter som utgångsvärde. I programmet gör vi sedan vad som behövs för att du ska få den optimala funktionen från det ortopediska fotvalvsinlägget tillsammans med den bäst lämpade skon. 

 

När det ortopediska fotvalsinlägget har fått den optimala formen är det tid för att vi tillverkar dem med hjälp utav vår CNC fräs. Maskinen gör grunden för inläggen men våra ortopedtekniker utför finliret som görs helt för hand.

 

Efter någon vecka levereras dina ortopediska fotvalvsinlägg till din närmaste Camp Pro-butik.

 

Vill du boka tid för ortopediska fotvalvsinlägg, gör du det enkelt via länken nedan. Det går också bra att ringa 08-440 50 90 och boka tid per telefon.

 

BOKA TID