Fysioterapi

På våra mottagningar på Karolinska sjukhuset samt vid Sophiahemmet i Stockholm kan våra legitimerade fysioterapeuter hjälpa dig med allt från utredning av smärta, till rehabilitering, behandling och uppföljning.

Fysioterapeut är ett legitimerat yrke vilket innebär att behandling måste vila på vetenskaplig grund. Tidigare kallades yrket sjukgymnast och området sjukgymnastik, men den nya benämningen är alltså fysioterapi sedan 2014.

När är fysioterapi lämpligt?

Inom fysioterapi och sjukgymnastik ligger fokus på att återfå, öka eller bibehålla rörlighet och fysisk funktionsförmåga. Fysioterapi syftar till att främja hälsa, minska lidande och till att behålla eller återvinna optimal rörelseförmåga och rörelsebeteende. En fysioterapeut kan hjälpa dig med utredning och diagnos samt med rehabilitering, vägledning, behandling och individuella träningsprogram. För skador där rehabiliteringen kräver stabiliseringsträning eller rörelsekontrollträning är det lämpligt att ta hjälp av en fysioterapeut.

Behandling och pris
Nybesök fysioterapeut 45 min910 kr
Återbesök fysioterapeut 45 min910 kr
Återbesök fysioterapeut 30 min740 kr
Fysioterapeut – Digitalt Nybesök 30 min500 kr
Fysioterapeut – Digitalt Återbesök 30 min500 kr

Du har också möjlighet att köpa klippkort till rabatterade priser:

  • 5 ggr 30 min, 2930 kr (ord. pris 3450 kr)
  • 5 ggr 45 min, 3570 kr (ord. pris 4200 kr)
  • 10 ggr 30 min, 5520 kr (ord. pris 6900 kr)
  • 10 ggr 45 min, 6720 kr (ord. pris 8400 kr)

Vad kan jag förvänta mig av en fysioterapeut?

Vid ett besök hos någon av våra fysioterapeuter kommer du att genomgå en grundlig undersökning för att diagnostisera just ditt problemområde. Utifrån det kommer en plan för rehabilitering att utformas.

Fysioterapeuten har till sitt förfogande en bred arsenal av terapeutiska behandlingsalternativ som individanpassas utifrån dina individuella förutsättningar och mål. Hos en fysioterapeut kan du få hjälp med skador eller problem i hela rörelseapparaten. Du kan också få vägledning hos våra fysioterapeuter om vad du själv kan göra för att lindra smärtan och öka din rörlighet samt hur du bäst kan anpassa din vardag för att inte hindras av din skada eller nedsatta rörlighet.

Vilka skador är vanliga att behandla med fysioterapi?

Fysioterapeuten behandlar vanligtvis smärta i rygg, axlar, nacke, höfter eller knän men arbetar även med patienter som har sjukdomar eller skador i nervsystemet, i andningsorganen eller cirkulationssystemet och i rörelsesystemet. Oavsett skada är du välkommen att kontakta oss för undersökning och rehabilitering av våra fysioterapeuter. Läs mer om vanliga skador och diagnoser.

Viktig information

  • Friskvårdsbidrag kan nyttjas för prehab. På övriga behandlingar kan inte friskvårdsbidraget nyttjas.
  • Vi samarbetar med friskvårdsportalerna Actiway och ePassi.
  • Vi har även samarbete med flera olika försäkringsbolag. Kontakta försäkringsbolaget där du har din sjukvårdsförsäkring för att bli bokad på en behandling hos oss.

Avbokning / Ombokning

Avbokning sker 24 h före bokad tid annars debiteras fullt pris.
Vid eventuell avbokning kontakta din terapeut på telefonnummer nedan.

  • Elza Ranhagen, Leg. fysioterapeut, 070-643 45 01