Ortopediska skor och inlägg

Ett par ortopediska skor och professionellt utprovade inlägg är ofta en viktig del av behandlingen för att förebygga eller avlasta sår under fötterna, ge stabilitet vid balanssvårigheter, korrigera felställningar eller för att ge smärtlindring. Bra skor och inlägg kan också användas för att förebygga skador eller överbelstningsproblematik i hela kroppen.

Inom varje region finns ett regelverk som bestämmer när man som patient är berättigad till ortopediska skor och inlägg som bekostas av regionen och när det betraktas som egenvård. Hos oss får du alltid hjälp oavsett om du har remiss från regionen, en privat sjukvårdsförsäkring eller söker hjälp som självbetalande privatkund.

En helhetslösning för dina fötter

Hos oss får du en helhetslösning – med utprovning och produktion av hjälpmedel under samma tak. Det bidrar till en enklare och snabbare process för dig som patient. Du riskerar inte att hamna mellan stolarna i din behandling, eftersom vi erbjuder alla steg på samma plats, och alltid individanpassad hjälp.

När du behöver individanpassade hjälpmedel som fotinlägg, proteser eller ortoser är det viktigt att utformning, mått och andra funktioner blir helt rätt. Därför arbetar flera yrkesgrupper i nära samarbete under hela din behandling.

Erfarenhet, kunskap och modern teknik

Att ha smärta eller problem med fötterna påverkar ditt välmående och din vardag. Därför är det viktigt att få hjälp av kunnig personal för att prova ut rätt hjälpmedel. Vår erfarenhet och kunskap i kombination med tillgång till den senaste tekniken gör att vi kan säkerställa att de ortopediska inläggen passar för varje enskild individ. Beroende på just ditt fotproblem kan vi använda oss av bland annat:

  • CadMed, en modern 3D-lösning för fotortopedi
  • Scanning
  • Gipsavgjutning
  • Lösningar i silikon

Våra butiker

I våra butiker hittar du ortpediska skor av högsta kvalitet och funktion. Vårt sortiment är brett för att tillgodose varierande behov och passa alla sorters fötter, aktiviteter och miljöer. Hos oss hittar du skor från flera väletablerade ortopediska märken. Vår kunniga butikspersonal hjälper dig att prova ut de fotinlägg och skor du behöver.

Samarbeten och utbildningar

Ingen ska behöva ha ont eller hindras från ett aktivt liv om det går att underlätta med rätt hjälp. Därför har vi bland annat:

  • Startat Nordens första och enda högskoleutbildning för medicinska fotterapeuter.
  • Utvecklat Camp Go – Sveriges enda renodlade ortosgåskola.
  • En utbildning om neuropati, där du som drabbats av Polyneuropati får lära dig hur du bäst hanterar din sjukdom. 
  • Utformat skyddsskor som minskar belastningsskador tillsammans med företaget Blåkläder, vilka nu används i hela Europa.