Ortopedteknik rygg

Ont i ryggen? Dålig hållning? För dig med problem med ryggen erbjuder vi många olika möjligheter till hjälp.

För att du och din rygg ska må bra är det viktigt att vara fysiskt aktiv och även träna de stabiliserande musklerna i bålen. Du kan få bra hjälp av en fysioterapeut, naprapat eller kiropraktor om du har problem eller smärtor i ryggen. Det finns också olika ortopedtekniska lösningar som kan underlätta.

För dig med exempelvis osteoporos, kotkompressioner, kyfos, scolios, försvagad rygg pga. annan sjukdom såsom Parkinson, polio, MS eller stroke har vi korsetter och hållningsbandage som hjälper dig att stabilisera och räta upp ryggen. De ortopedtekniska hjälpmedlen kan i vissa fall även reducera smärtor. Utprovning sker tillsammans med vår erfarna korsett- och sytekniker som är specialiserad på hjälpmedel för ryggen.

Andra diagnoser där en stabiliserande och avlastande korsett kan vara behjälplig är diskbråck, spinal stenos, ländryggsmärta (lumbago) och ryggskott (akut lumbago).

Har du bukbråck, ljumskbråck eller stomi kan vi erbjuda bråckgördlar, bråckband, bråckbyxor och olika stomihållare.

Vid behov görs specifika ändring som anpassas efter individens särskilda förutsättningar. Vi kan också måttsy korsetter, bukgördlar, stomihål med mera.

Vänligen ring 08-50 11 99 00 för att boka tid hos Anette för utprovning av ortopedtekniskt hjälpmedel för ryggen.


Vill du ha hjälp av en fysioterapeut, naprapat eller kiropraktor kan du kontakta våra terapeuter vid Hornstull. För att boka en tid, klicka här.